Amerika’s vijfde grootste bankinstelling US Bank gaat bewaring van cryptocurrency’s aanbieden

Op 27 april onthulde de Amerikaanse bankholding U.S. Bank in een blogpost dat de financiële instelling van plan is om cryptocurrency custody-diensten aan te bieden. De chief strategy officer van de bank voor U.S. Bank Global Fund Services, Christine Waldron, zegt trots te zijn op de stappen van haar bedrijf in de richting van blockchain- en cryptocurrency-praktijken.

US Bank gaat cryptocurrency-diensten aanbieden in afwachting van goedkeuring voor naleving

In de eerste week van januari 2021 onthulde The Office of the Comptroller of the Currency (OCC) dat nationale banken en spaarverenigingen in de VS konden omgaan met stablecoins en publieke blockchains. Na die aankondiging maakte de oudste bank van Amerika, Bank of New York Mellon (BNY Mellon), half februari bekend dat het een eenheid voor digitale valuta heeft opgericht. Op dinsdag publiceerde de op vier na grootste bankinstelling van het land, U.S. Bank, een blogpost met details over nieuwe cryptocurrency-aanbiedingen.

Hoewel, de blog post onthult niet wanneer de bank deze producten zal inzetten, maar de bank noemde drie soorten diensten. De bank zal een „nieuw cryptocurrency custody product voor klanten aanbieden met de inschakeling van een sub-custodian voor fund servicing.“ Op dit moment is het bedrijf bezig met het afronden van de regeling voor een sub-custodian. U.S. Bank zegt verder dat het bedrijf ook werkt aan strategische relaties.

„We hebben onlangs onze investering in Securrency aangekondigd – een ontwikkelaar van institutionele-grade blockchain-gebaseerde financiële en regelgevende technologie,“ aldus de bank. U.S. Bank zal ook gaan samenwerken met het exchange-traded fund van NYDIG. „U.S. Bank is geselecteerd om dit jaar NYDIG’s ETF bitcoinfonds te beheren, in afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties. Het breidt uit op de al lang bestaande private fonds servicing-relatie van de bank met NYDIG,“ merkt de aankondiging op.

‚Innovatie stimuleren in onze Blockchain- en Cryptocurrency-praktijk‘

Christine Waldron van U.S. Bank legt uit dat ze trots is op haar financiële instelling vanwege de vooruitstrevende praktijken. „Ik ben trots op hoe we vanuit alle gebieden van het bankwezen samenkwamen en onze beste denkwijzen over onze digitale capaciteiten, productontwikkeling en technologie naar voren brachten om innovatie te stimuleren in onze blockchain- en cryptocurrency-praktijk,“ detailleerde Waldron.

„We zijn al jaren actief in deze ruimte – ervoor zorgend dat we altijd het best gesitueerd zijn om onze institutionele klanten te bedienen – en deze nieuwste initiatieven tonen onze voortdurende betrokkenheid en enthousiasme om deze markt te laten groeien,“ concludeerde de chief strategy officer voor U.S. Bank Global Fund Services.