Bitcoin Social Media Sentiment daalt als de halvering mislukt om de prijs te laten stijgen.

Het volume van de positieve Bitcoin-gevoelens op het populaire microblogging-platform Twitter is gedaald sinds het derde halveringsevenement van de BTC in mei 2020. Dit zou het gevolg kunnen zijn van het feit dat de prijs van Bitcoin niet de verwachte stijging bereikt na de halvering.

Bitcoin Sentiment Experiences Significante Dip Post-2020 Halvering

Volgens een tweet van crypto analytics firma Santiment op maandag (29 juni 2020), onthulden de gegevens dat het bitcoin-sentiment op Twitter een piek bereikte bij 781,5 tijdens de halvering van het vlaggenschip crypto. Echter, de positieve vermeldingen op het social media-platform lijken daarna te zijn ondergedompeld, met sentimenten die tot 327,0

„Positieve vs. negatieve scores van vermeldingen op #Twitter in het afgelopen jaar wijzen op een scherpe daling van de $BTC-positiviteit in het bijzonder sinds de piek van een 781,5 op 12 mei. #Bitcoin’s positieve vermeldingen kruipen dicht bij een jaar-lage positieve score, nu op 327.0“.
Eerder, hebben diverse sociale media indicatoren zoals tweet volume, Reddit commentaren, enz., bullish sentimenten onder handelaren gesignaleerd. In mei 2020 twitterde de beroemde schrijver van de Harry Potter-serie, J.K. Rowling, dat ze meer begrip nodig had voor Bitcoin. De tweet blies op, met verklarende reacties van de Bitcoin-gemeenschap en crypto zwaargewichten als Vitalik Buterin en Justin Sun.

Voorafgaand aan de derde halvering van BTC rapporteerde BTCManager in april 2020 dat het sentiment in de lift zat, met de woorden „Bitcoin halvering“ op Google wereldwijd. In dezelfde maand werd gemeld dat het aantal bitcoin-retailadressen steeg sinds februari 2020, met een recordhoogte (ATH) van meer dan 3 miljoen.

De daling van het tweetvolume van Bitcoin kan echter waarschijnlijk het gevolg zijn van mislukte verwachtingen bij handelaren die geloofden dat de Bitcoin-prijs een bull run post halvering zal maken. Maar dergelijke verwachtingen zijn in strijd met historische trends. De tweede halvering die plaatsvond in 2016 leidde pas in december 2017 tot een prijsverhoging, toen de prijs van Bitcoin een ATH van bijna $20.000 bedroeg.

BTC Prijs Actie Blijft Stagnerend

De merkbare dip in het sentiment van de Bitcoin sociale media is gekomen in een tijd van aanzienlijke stagnatie in de prijsactie van de grootste crypto door marktkapitalisatie. Na het herstel van de gebeurtenissen van Zwarte Donderdag (12 maart 2020), is de BTC-prijs niet in staat geweest om de 10.000 dollar vast te houden.

Te midden van deze zijdelingse prijsactie zeggen sommige experts dat BTC kan dalen tot het prijsniveau van $8.600, waarbij een grote stijging van meer dan $10.000 onwaarschijnlijk is. De zomermaanden zijn historisch gezien de slechtste geweest voor Bitcoin wat betreft de prijsprestaties. Met de Amerikaanse aandelen die al van de angst voor een nieuwe piek in de COVID-19 gevallen zijn afgehaspeld, kan BTC een andere prijsdaling zien.