China Construction Bank premierer uventet Bitcoin for $ 3 milliarder obligasjoner

China Construction Bank , verdens nest største bank etter eiendeler, har kunngjort en flerfaseplan for å skaffe $ 3 milliarder dollar fra salg av obligasjoner som kan kjøpes med Bitcoin og amerikanske dollar. Råvaren (virtuelle valutaer, som Bitcoin, bestemmes som varer under Commodity Exchange Act eller CEA), har nylig samlet seg til over $ 16 000 per Bitcoin – en topp som økende etterspørsel fra Kina hjalp den til å oppnå.

I forrige uke kunngjorde China Construction Bank at digitale sertifikater på 58 millioner dollar vil være tilgjengelige for offentlig abonnement på Fusang Exchange, en Malaysia-basert kurs som letter handel med kryptovalutaer. Fusang har utsatt noteringen inntil videre, i henhold til forespørselen fra utstederen Longbond Ltd. China Construction Banks Labuan-filial kunne ikke nås for kommentar.

Ruller ut den digitale yuanen

Kina fortsetter å tett regulere Bitcoin og andre kryptovalutaer, selv når det begynner lanseringen av den etterlengtede digitale yuanen. Andre land vurderer også muligheten for å lansere sin egen sentralbank digitale valuta. Listen over regjeringer som har kunngjort sine planer er Storbritannia, Sveits, Norge, Sverige, Danmark, Spania, Nederland, Litauen, Tyskland, Israel, Iran, Japan, Sør-Korea, Thailand, Singapore, India, Canada, Sør-Afrika , Australia, New Zealand, Uruguay, Marshalløyene og Bahamas.

Den digitale yuanen støttes av sentralbanken, og analytikere sier at pilotprosjektet har utvidet Kinas ledelse i løpet av å utvikle en sentralbank digital valuta. Den er designet for å erstatte sedler og mynter i omløp, ikke langsiktige innskudd på bankkontoer.

I motsetning til kryptovalutaer vil ikke yuanen bruke blockchain, distribuert hovedboksteknologi som gjør det mulig å validere transaksjoner uten behov for banker.

Både kommersielle bankdistributører og sentralbanken vil holde databaser som sporer strømmen av digital yuan fra en bruker til den neste

Fra et brukerperspektiv laster brukerne ned en digital lommebok der pengene deres er lagret, som vil generere en QR-kode som kan skannes på betalingsterminaler. Kommersielle banker vil spille en rolle i distribusjonen av den digitale valutaen til brukerne. For å gjøre det, må de sette inn like mye av reservene sine hos People’s Bank of China som den digitale yuanen de distribuerer.

Utbredt bruk av den digitale valutaen vil gi beslutningstakere i Kina større syn på hvordan penger strømmer rundt Kinas økonomi. Deres synlighet vil bli forbedret for å spore ulovlig strøm av midler og eksperimenter ved å målrette pengepolitiske inngrep mot spesifikke økonomiske klasser, regioner eller grupper.

Under ekstreme økonomiske forhold ville det også tillate dem å ha negative renter for kontanter.